Devlette makam şoförü olmak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir çok kişi devlet kurumlarında çalışmak ister. Ancak mezuniyeti ve mesleği buna uygun olmalı, çeşitli eğitim ve sınavlardan geçmesi aranan özelliklerdendir. Son yıllarda makam şoförlüğü mesleği de giderek gelişmekte ve gerek devlette makam şoförü olmak gerekse Belediyelerde makam şoförü olmak isteyen kişilerinde sayısı gün geçtikçe artıyor.

Siz de özel sektörde olduğu gibi devlette makam şoförü olarak çalışabilirsiniz. Ancak bunun için çeşitli kriterleri de yerine getirmeniz gerekiyor.

Makam şoförü olmak için gereken şartlar nelerdir?

Özel sektörde ya da devlette makam şoförü olmak için en az lise mezunu olmanız gerekir. Bunun yanı sıra yine sürücü lisanslarından en az B sınıfı ehliyete de sahip olmanız ve Vip Makam Şoförlüğü Eğitimi alarak makam şoförlüğü sertifikasını iş başvurusu yapacağınız kuruma ibraz etmeniz gerekir. Bu gereklilikleri sağlıyorsanız makam şoförü iş başvurusu yapabilirsiniz.

Bu gereksinimlere ek olarak SRC ya da psikoteknik belgesi de sizden istenebilir.

Bunların yanı sıra bu meslekte dış görünüşte oldukça önemlidir, dış görünüşünüze, temizliğinize ve giyiminize büyük önem vermeniz gerekir.

Makam Şoförü sertifikası nereden alınır?

Vip makam şoförlüğü mesleğine giriş yapmak için makam şoförü eğitimi veren kurumlardan eğitim alabilirsiniz. Burada önemli olan kurumların referansları ve sektörde isim yapmış kişilerden eğitim almanızdır. Zira alacağınız sertifika oldukça önemlidir, sertifikanızı iş başvurusu yapacağınız yere ibraz etmeniz gerekecektir.

Bu sertifikayı almak için sektörde marka haline gelen ileri sürüş teknikleri uzmanı Yiğit Dedeoğlu’na danışabilir ya da İleri Sürüş Akademisi kurumuna başvurabilirsiniz.

Makam Şoförü sertifikası nasıl alınır?

Makam şoförlüğü sertifikası için yukarıdaki kurumlara başvurabilirsiniz. Eğitim kaydınızı oluşturduktan sonra eğitiminizi tamamlayarak sertifikanızı alabilir ve iş başvurularınızı yapabilirsiniz.

Makam Şoförü eğitimi hangi şehirlerde alınabilir?

Vip makam şoförlüğü eğitimleri alabileceğiniz Yiğit Dedeoğlu ve İleri Sürüş Akademisi kurumları İstanbul’da bulunmaktadır ve İstanbul dışında bu eğitimleri alabileceğiniz yetkili bir kurum bulunmamaktadır.

Bu sürüş akademileri, İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Gaziantep, Malatya ve diğer tüm illere hizmet vermekte ve farklı illerde de eğitimler ile ilgili çözümler sunmaktadır. Kurumlara ulaşarak eğitim kaydı aşamasında bilgi alabilir ve sizi yönlendirmelerini sağlayabilirsiniz.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Bir Cevap Yazın

Bizi Takip Edin