Coca-Cola İçecek (CCI), 2030 Sürdürülebilirlik Taahhütlerinin birinci yılında, fabrikalarını %100 yenilenebilir güç ile çalıştırma ve karbon nötr üretime geçme amacı için beş büyük yatırıma imza attı. Türkiye’de Isparta ve Köyceğiz fabrikalarında güneş gücü santrali kuran CCI, Çorlu fabrikasında da yenilenebilir güce geçmek üzere rüzgâr türbini hazırlıklarına başladı. CCI Pakistan’da da Haripur ve Multan kentlerinde güneş güç santrali kurdu.
Coca-Cola İçecek (CCI), geçtiğimiz yıl 22 Nisan Yeryüzü Günü’nde açıkladığı 2030 Sürdürülebilirlik Taahhütleri doğrultusunda çalışmaya devam ediyor. CCI, fabrikalarını %100 yenilenebilir güç ile çalıştırma ve karbon nötr üretime geçme maksadı doğrultusunda, Türkiye’de Köyceğiz ve Isparta fabrikalarında güneş güç santrali kurdu. Santralin devreye alınmasıyla CCI, Isparta fabrikasında tüketiminin %36’sını kendi ürettiği elektriği kullanarak karşılamaya başladı. Devreye alınacak güneş gücü santralleri ile fabrikanın elektrik tüketiminin Köyceğiz’de %25’i, Çorlu fabrikasına kurulacak olan rüzgâr türbini ile %35’i yenilenebilir güç yatırımlarıyla karşılanmış olacak. Pakistan’da Haripur fabrikası tüketimin %14’ü ve Multan fabrikasının ise tüketimin %12’si kurulan güneş gücü santrallerinden elde edilecek.
Coca-Cola İçecek CEO’su Burak Başarır hususla ilgili, “Geçtiğimiz sene 22 Nisan Dünya Günü’nde 2030 taahhütlerimizi açıklamıştık. Taahhütlerimizin değerli bir başlığı ‘yenilenebilir güç kullanımı’ üzerineydi. Daha yapacak çok işimiz olduğunun farkındayız lakin memnuniyetle söylemek isterim ki, birinci yılımız dolmadan bu alanda değerli adımlar attık. 2030 taahhütlerimize bizi bir adım daha yaklaştıran yatırımlarla; en büyük iki operasyonlarımızdan olan Türkiye’nin toplam elektrik tüketiminin %13’ünü, Pakistan’ın tüketiminin ise %3’ünü ilk yıldan yenilenebilir güç kaynaklarından sağlayacağız. CCI önümüzdeki periyotta de sürat kesmeden yenilenebilir güç yatırımlarına devam edecek” dedi.
Faaliyet gösterdiği 11 ülkede, 10 bin çalışanı ve 100 bine yakın şahıstan oluşan dev ekosistemiyle 430 milyonluk bir nüfusa hizmet sunan CCI, gelecek için taşıdığı sorumluluğu 2030 Sürdürülebilirlik Taahhütleri ile ortaya koydu. CCI, 2030 yılına kadar; tüm ambalajlarında en az %50 geri dönüştürülmüş plastik kullanmak, ambalaj toplama sistemleri kurmak, su verimliliğini %20 artırmak, su geri kazanımı projeleri yürütmek, tesislerinde %100 yenilenebilir elektriğe geçmek, karbon emisyonlarını %13 azaltmak, İnsan Hakları Politikası’na %100 ahenk sağlamak, işte toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak emeliyle bayan istihdamını artırmak ve sürdürülebilir kalkınma programları ile 3,5 milyon bireye ulaşmak için harekete geçti.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı