1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı, toplumsal ve çevresel sorunlara dikkat çekiyor

Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı, toplumsal ve çevresel sorunlara dikkat çekiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borusan’ın ilk meyvelerini Cumhuriyetimizin 100. yılında alacağı Sürdürülebilir Yarar Programı’nın çalışmaları tüm süratiyle devam ediyor. İklim krizi ile gayret ve eşitsizlikleri azaltma temalarında projeler geliştiren grupların, mentorlar ile görüşmeleri sürerken program kapsamındaki çeşitli kapasite dayanak çalışmaları gerçekleşiyor.

 

İklim, insan ve inovasyon odak alanlarında  “Geleceğe İlham” sürdürülebilirlik stratejisiyle faaliyetlerinin merkezinde toplumsal ve çevresel faydayı konumlandıran Borusan Holding, Impact Hub İstanbul iş birliği ile hayata geçirdiği Borusan Sürdürülebilir Yarar Programı’yla, toplumsal ve çevresel sıkıntılara dikkat çekiyor. Amaç kümeleri etkileme ve harekete geçirme potansiyeline sahip Sağır ve İşitme Engelli Bayan Hakları Eğitim Platformu, Vakit Yolcusu Kreta ve Marmara’nın Umudu Pina projeleri sürat kesmeden çalışmalarına devam ediyor.

Program, seçilen projeler için sunduğu 200.000 TL hibe dayanağının yanı sıra mentorluk dayanağı, kapasite ve proje geliştirme, finansal sürdürülebilirlik, paydaş haritalandırma, irtibat idaresi ve topluluk oluşturma üzere çeşitli dayanaklarda bulunarak faydayı yaymayı amaçlıyor.

Etki ekosistemini oluşturmak ve iştirakçiler ortası bilgi paylaşımını sağlamak hedefiyle ikinci iştirakçi buluşmasını gerçekleştiren Borusan Holding ve Impact Hub İstanbul, projelerin gelişmelerini yakından takip ederken irtibat çalışmalarında uzman mentorlar ile grupların görüşmelerine aracılık ediyor ve farkındalık artırma odaklı etkinlikler tasarlamalarına takviye oluyor.

Borusan Sürdürülebilir Yarar Programı’nda Ayşe Damla İşeri Sunman’ın ve Diclehan Sönmezoğlu’nun Dem Derneği aracılığıyla hayata geçirdiği Sağır ve İşitme Engelli Bayan Hakları Eğitim Platformu, Türkiye’deki sağır ve işitme engelli bayanların toplumsal cinsiyet eşitliği temelli hakları ile ilgili farkındalığını artırmayı amaçlıyor.

Nesra Gürbüz ve Gülşah Özdemir Koryürek, Zaman Yolcusu Kreta isimli projesinde iklim krizinin çocuklar üzerindeki tesirine odaklanarak bu mevzuyu çocuklara ve yetişkinlere bir animasyonla anlatmayı amaçlıyor.

Prof. Dr. Mustafa Sarı liderliğinde hazırlanan Marmara’nın Umudu Pina projesinde ise Marmara Denizi’ndeki müsilajın ve iklim değişikliği sebebiyle yaşanan ekosistem tahribatının etkilediği, dünyada sırf Marmara Denizi’nde bulunan ve dakikada 6 litre suyun temizlenmesini sağlayan Pina popülasyonlarını, bilimsel datalarla, farkındalık çalışmalarıyla ve muhafaza stratejileriyle muhafazayı amaçlıyor.

3 proje takımı, bugüne kadar 4 saat eğitim, 4 saat mentorluk takviyesi alırken programın bundan sonraki süreçlerinde projelerin gelişimine katkı sağlamak üzere eğitim ve etkinlikler düzenlenmesi planlanıyor. Projelerin Haziran ayında tamamlanması ile sonlanacak olan Borusan Sürdürülebilir Yarar Programı, iklim krizi ile çabada ve eşitsizlikleri azaltmada toplumsal ve çevresel problemlere dikkat çekerek fark yaratmayı hedefliyor.

Borusan Holding İnsan, İrtibat ve Sürdürülebilirlik Küme Başkanı Nursel Ölmez Ateş, programla ilgili olarak “İklim krizi ile çaba ve eşitsizlik odaklı projelerimizde hoş gelişmeler kaydediyoruz. Proje sahiplerinin yarar odaklı çalışmaları ile farklı alanlarda farkındalık yaratılırken Cumhuriyetimizin 100. yılında ilk meyvelerini toplayacağımız projemiz için büyük heyecan duyuyoruz” dedi.

Borusan, hayata geçirdiği projelerde dünyadan ilham alıp geleceğe ilham vermeye devam ediyor. Sürdürülebilirlik odak alanları iklim, insan ve inovasyon alanlarında çalışmalarına devam ederek bölümünde öncü uygulamalara imza atıyor. 2030 maksatları kapsamında sürdürülebilirlik performansını her gün artırmayı amaçlayan kurum, sorumlu anlayışıyla sahip olduğu güç ve bilgiyi paydaşlarına sunarak müspet tesir yaratıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Bir Cevap Yazın

Bizi Takip Edin