Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer, 2023 yılında durağan seyir izleyen gayrimenkul kesiminin her şeye karşın en çok kazandıran yatırım aracı olduğunu söyledi.
Bu yıl zelzele, seçim ve ekonomik şartlar nedeniyle konut satışlarında bir durağanlık kelam konusu olduğunu belirten Tanyer, bu gelişmede faizlerin yüksek olmasının ve krediye ulaşmakta yaşanan ıstırapların tesirinin de büyük olduğuna dikkat çekti.
Tanyer Yapı olarak Urla Bademler’de gerçekleştirdikleri TanUrla projesine tüm süratiyle devam ettiklerini lisana getiren Taylan Tanyer, “İnsanlar şu anda nakitte kalmak istiyor. Birikimlerini bankada değerlendirmeyi tercih ediyor. Halbuki, gayrimenkul her vakit daha karlı ve sağlam bir yatırımdır. Bilhassa gelişmekte olan bölgelerde yapılan yatırımlar her vakit kazandırır. 30 yıldır temelden konut satıyoruz. Tanyer Yapı’nın bütün projeleri yatırımcılarına kazandırdı. Her yaptığımız projede taahhütlerimizi ziyadesiyle yerine getirdik. Her vakit takip edilen ve yatırımcılarıyla itimada dayalı bir irtibat içinde olan bir firmayız. Çalışmalarımız iş programı dahilinde devam ediyor. TanUrla 3 adadan oluşuyor. İlk ada yüzde 90 düzeyine geldi; öteki iki adadaki çalışmalarımız sürüyor. Kısa mühlet içinde 1+1 ve 2+1 örnek dairelerimizi ziyarete açmayı planlıyoruz. 4+1 ve 5+1 dairelerimizi ise yıl sonunda beğeniye sunacağız” diye konuştu.
URLA GİDEREK DEĞERLENİYOR
Urla’nın gerek pozisyonu, gerekse de Ege kültürünü yansıtan özellikleriyle tercih edildiğini vurgulayan Taylan Tanyer, kelamlarını şöyle sürdürdü: “Urla, bence dünyanın en hoş yerlerinden biri. Bu bölgeye yatırım yapmayı uzun vakittir planlıyorduk. Mimar Nevzat Sayın imzasını taşıyan TanUrla, insanların yaşamaktan keyif alacağı, teknolojiyi yakalayan, çağdaş ve çevreci yapısıyla öne çıkan bir özelliğe sahip. Projemizi tasarlarken bölgenin yeni çekim noktası olabilmek için toplumsal ve ticari alanlara da özel ehemmiyet verdik. TanUrla denize 8 dakika üzere kısa bir aralıkta, etraf yoluna da çok yakın pozisyonda. Üstelik Gölcük Gödence üzere bağcılığın giderek öne çıktığı değerli bir lokasyon üzerindeyiz. Urla’nın yükselen pahası gastronomiyi de önemsiyoruz. TanUrla projesinde bu yüzden şef restoranlarımız da olacak”
BÖLGE İKTİSADINA KATKI SAĞLAYACAK
Alanında tanınan markalarla bölge iktisadına de önemli bir canlılık getireceklerini kaydeden Tanyer, şu sözlere yer verdi: “TanUrla’da 25 bin metrekare kapalı ticari alan bulunuyor. Bu alanı kurgularken dalda uzman bir danışmanlık firmasıyla çalışıyoruz. Otel, spor salonu, eczane, market, oto yıkama, sağlık alanları üzere temel gereksinimleri bir ortada sunacağız. Urla, beyaz yakalıların da tercih ettiği bir bölge. Artık günümüzün gereksinimlerine uygun konuttan yahut uzaktan çalışma sistemine uygun çağdaş ofisler de bulunacak. Burası yeni iş geliştirme manasında da değerli bir sinerji yaratacak. Beşerler trafiğe girmeden, park problemi yaşamadan çalışacak, toplantı yapacak sonra restoranlarda yemeklerini yiyebilecek. Konuğu olanlar için otelde konaklama imkanı da sunacağız. İnsanların hayatını kolaylaştırmak istiyoruz. Yalnızca TanUrla’da yaşayanlar için değil, bölge için de değerli bir cazibe merkezi olacağız”
HEM ÇEVRECİ, HEM DE ÇAĞDAŞ BİR YAŞAM
Tanyer Yapı olarak tabiatla bütünleşik, yeşil güce ehemmiyet veren ve çevreci projelere imza attıklarını lisana getiren Taylan Tanyer kelamlarına şöyle devam etti: “Urla Bademler’de yaşama geçirdiğimiz ve yatay mimariyle 1+1’den 6+1’e farklı daire tiplerinden oluşan modern bir köy projesi TanUrla’da sırf mimari özellikleri değil, sürdürülebilir enerjiyi kullanan, tabiata ve etrafa saygılı bir ömür biçimini de tasarladık. Projemizin lokasyonuna uygun olan ve aslında bu bölgede doğal olarak yetişen bir peyzaj uygulayacağız. Her meskenin çatısında güneş panelleri yer alacak. Temel evresinde bunu planladığımız için mimari manada gerçek bir kurguyla güya konutun bir parçasıymış üzere uyumlu formda görünecek. Yenilenebilir enerjiyi doğal hayatla birleştiriyoruz. Kullanımı giderek yaygınlaşan elektrikli araçlar için her meskende şarj istasyonu olacak. Herkesin tıpkı anda araçlarını şarj edebileceği kapasitede bir altyapı ve donanım uygulaması yapacağız. Böylelikle karbon salınımını da düşüreceğiz. Güneş gücünü muhakkak merkezlerde depolayarak ortak alanlarda ve meskenlerdeki güç gereksinimine da tahlil getiriyoruz. İsteyenler kendi meskenlerinde kullanacakları aküyle birlikte konutlarındaki güç gereksiniminin tümünü güneşten elde edebilecek”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı